Fiksut logistiikka- ja materiaalivirtaratkaisut vahvistavat blue industry parkiin sijoittuvien yritysten kilpailukykyä

Kolme asiaa vaikuttaa yritysalueen sujuvaan logistiikkaan. Perustan muodostaa maantieteellinen sijainti. Erinomaisen lokaation lisäksi Blue Industry Park tuo erityistä lisäarvoa fiksun toimitilasuunnittelun ja tietoon perustuvan materiaalivirtojen hallinnan kautta.

 

Blue Industry Parkin sijainti telakan kupeessa Turun ja Naantalin satamien läheisyydessä minimoi tavaran siirtoon liittyviä logistiikkakustannuksia.

 

Mutta maantieteellinen sijainti on vasta osa alueen logistista vahvuutta. Carinafourin Ari Viitanen kertoo, että varsinaiset kustannushyödyt syntyvät kaavailluista toimitilaratkaisuista ja niiden oheen suunnitelluista älykkäistä materiaalivirroista.

 

– Digitalisaatio mahdollistaa koko toimitusketjun kytkennän materiaalikysyntään, jolloin pystymme paremmin varmistamaan materiaalin oikea-aikaisen saatavuuden. Kun tunnemme kysynnän tarkasti, voimme paremmin varautua tulevaan ja hallita riskejä.

 

Ajantasaiseen tietoon perustuva materiaalienhallinta vähentää suoraan liiketoimintaan liittyviä riskejä ja parantaa kustannustehokkuutta, kun esimerkiksi varastoon ei enää tarvitse sitoa käyttöpääomaa vain varmuuden vuoksi. Myös isot omat panostukset varastotiloihin käyvät tarpeettomiksi ja tilojen käyttö tehostuu.

 

Toimitilaratkaisut tukevat tiedolla johdettua materiaalivirtaa

 

Tehostunut materiaalien virtauttaminen asettaa vaatimuksia myös toimitiloille. Enää seiniä ei rakenneta vain yhtä käyttötarkoitusta ja tietyn laajuista toimintaa varten, vaan tarvittava toimitila elää yrityksen tarpeiden mukaan.

 

– Toiminta on meriteollisuusalalla monesti hyvin projektiluonteista ja seuraa telakan tilauskannan vaiheita. Siksi kaavailtujen logistiikka- ja tuotantotilaratkaisujen on toimittava saumattomasti yhteen valittujen tietoratkaisujen kanssa, sanoo SRV:n Ari Niemelä.

 

Blue Industry Parkissa palveluna tuotettujen toimintojen tukemana yritykset maksavat vain niistä toiminnoista ja tiloista, joita käyttävät. Alueen toimitilat on siksi suunniteltu joustaviksi ja muunneltaviksi. Muuntojoustavuus mahdollistaa tilojen käyttöasteen kohenemisen.

 

– Puhumme systeemisen käyttöasteen paranemisesta, josta hyötyvät kaikki, Viitanen sanoo. Yritykset säästävät ja kilpailukyky vahvistuu.

 

Yhteisö tuo voimaa

 

Blue Industry Parkissa pienempikin yritys pääsee maltillisella investoinnilla kiinni synergiaetuihin ja suuruuden ekonomiaan, joihin se ei muuten yltäisi kokonsa puolesta. Tämä on mahdollista alueelle muodostuvan ekosysteemin ansiosta.

 

– Sen sijaan että jokainen optimoisi omaa toimintaansa, optimointia voidaan tehdä yhdessä. Yritys voi keskittyä omaan ydintoimintaansa ja ostaa palveluina vain sitä, mitä tarvitsee, Ari Niemelä sanoo.

 

Yritysten läheisyys ja yhteiset logistiikkaratkaisut voivat myös synnyttää uutta, ennalta arvaamatonta lisäarvoa. Ekosysteemeissä jatkuva uudistuminen ja monialainen innovaatiotoiminta kukoistavat. Viitanen mainitsee esimerkkeinä modulaarisen valmistamisen ja esivalmistamisen.

 

– Nämä voivat olla arvokkaita asioita, jos päämiehenä on vieressä sijaitseva telakka. Samassa logistisessa putkessa voidaan jalostaa tuotetta pidemmälle.

 

Fiksusti rakennetussa, Blue Industry Parkin kaltaisessa tulevaisuuteen painottuvassa ekosysteemissä mukana olevat yritykset luovat yhdessä uutta.

 

–  Kun ollaan fyysisesti oikealla paikalla, kauppa käy varmasti myös herkemmin, Ari Niemelä kiteyttää.

KIINNOSTUITKO, OTA YHTEYTTÄ!

Voit ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla tai jättää yhteydenottopyynnön alla olevasta lomakkeesta.


Tero Lahti
+358 50 482 1734
tero.lahti@blueindustrypark.com

Tero Lahti

Täytä lomake alta ja olemme sinuun pian yhteydessä! 

Scroll to Top