TURKU LIIKETOIMINTA- JA ELINYMPÄRISTÖNÄ

Turku on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista, ja se on vuosikymmenien ajan ollut tärkeä liiketoiminnan keskus. Kaupungin vahvuudet liiketoiminta- ja elinympäristönä ovat moninaiset, ja ne ovat houkutelleet yrityksiä ja asukkaita kaupunkiin ympäri maailmaa. Yksi Turun tärkeimmistä vahvuuksista on sen sijainti. Kaupunki sijaitsee strategisesti Suomen lounaisrannikolla, mikä mahdollistaa hyvät yhteydet muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin ja maihin. Satamien, lentokentän ja moottoriteiden ansiosta Turku on helposti saavutettavissa ja liiketoiminnan harjoittaminen kaupungissa on vaivatonta.

Yksi Turun tärkeimmistä vahvuuksista on sen sijainti. Kaupunki sijaitsee strategisesti Suomen lounaisrannikolla, mikä mahdollistaa hyvät yhteydet muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin ja maihin. Satamien, lentokentän ja moottoriteiden ansiosta Turku on helposti saavutettavissa ja liiketoiminnan harjoittaminen kaupungissa on vaivatonta.

Turku on myös tunnettu vahvasta osaamisestaan. Kaupunki on Suomen vanhin yliopistokaupunki, ja siellä sijaitsevat Turun yliopisto ja Åbo Akademi tarjoavat korkealaatuista koulutusta monilla eri aloilla. Yliopistojen lisäksi kaupunkiin on sijoittunut lukuisia tutkimuslaitoksia ja innovatiivisia yrityksiä, jotka edistävät kaupungin innovaatiotoimintaa ja auttavat yrityksiä kehittämään uusia tuotteita ja palveluita.

 

Turku on myös erittäin monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen lukuisia mahdollisuuksia. Kaupungissa on paljon tapahtumia ja kulttuuritapahtumia, joissa voi tutustua niin paikalliseen kulttuuriin kuin kansainväliseenkin. Turussa on myös paljon luontoa ja kauniita maisemia, joten kaupunki on erittäin miellyttävä asuinpaikka.

Kaupungin elinkeinorakenne on monipuolinen, ja se tarjoaa mahdollisuuksia eri alojen yrityksille. Turku on vahva teollisuuskaupunki, ja siellä toimii useita kansainvälisiä yrityksiä eri aloilta. Lisäksi Turku on kasvava matkailukohde, ja matkailualan yritykset ovatkin tärkeä osa kaupungin elinkeinorakennetta.

Artikkelit

Meriteollisuuden 5 edistysaskelta

Meriteollisuudessa on käynnissä vallankumous, jota ruokkivat erilaiset teknologiset edistysaskeleet. Nämä askeleet antavat merenkulkualan yrityksille mahdollisuuden vähentää kustannuksia, parantaa turvallisuutta ja ymmärtää paremmin asiakkaiden tarpeita. Koostimme viisi tärkeintä merenkulkualaan vaikuttavaa modernia teknologiaa, joista jokainen mullistaa

Lue lisää
Ajankohtaista

REMOTED JA NOLLA_E JATKOON URBAN TECHIN HACKATHONISTA 

Molemmat Blue Industry Parkin haasteet pääsivät jatkoon Urban Tech -ohjelman hackathonista. Sekä Remoted että nolla_E olivat viiden jatkoon päässeen joukossa. Urban Tech on 3-vuotisohjelma, joka on rahoitettu Euroopan Unionin Horizon 2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelman avulla (grant agreement No 101005301). Projektin

Lue lisää

Blue Industry Park on mukana Navigate 2022 -tapahtumassa

Blue Industry Park on mukana kansainvälisillä Navigate-messuilla Turun Messukeskuksessa kesäkuussa 2022. Navigate tuo yhteen merenkulun, merilogistiikan ja laivanrakennusalan edelläkävijät ja toimijat. Nyt seitsemättä kertaa järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma on varustamoiden ja laivayhtiöiden,

Lue lisää
Blue Industry Park on muutosta johtavien yritysten ja organisaatioiden tiivis ja monimuotoinen yhteisö, jossa kasvumahdollisuuksilla ei ole rajoja.
Blue Industry Parkin energiatehokkuuteen, hävikin minimointiin ja hiilineutraaliuteen kiinnitetään huomiota jo rakennusvaiheesta lähtien.
Turku on tunnettu meriteollisuuden osaamisestaan. Blue Industry Park tuo yhteen valmistavan työn, tutkimuksen ja tuotekehityksen parhaan osaamisen.

Turku on yksi Suomen talouselämän kasvukeskuksista. Se tarjoaa loistavat edellytykset meri- ja valmistavan teollisuuden menestykselle.

Scroll to Top