TURKU ELÄÄ MERITEOLLISUUDESTA

Meriteollisuus on merkittävä osa Turun seudun teollisuutta. Alueella on useita meriteollisuuden yrityksiä, jotka valmistavat mm. laivoja, offshore-yksiköitä, merikontteja ja muita meriteollisuuden tuotteita.

Turun meriteollisuus on Suomen vanhin ja merkittävin meriteollisuuden alue. Alueella on perinteisesti ollut laajaa osaamista ja kokemusta laivanrakennuksesta ja merenkulusta, ja se onkin yksi Suomen tärkeimmistä meriteollisuuden alueista. Meriteollisuus on myös merkittävä työllistäjä Turun seudulla ja sillä on suuri vaikutus paikalliseen elinkeinoelämään.

 

Myös Turussa ala on kokenut muutoksia viime vuosina, kuten muutkin teollisuuden alat. Digitalisaatio ja automatisaatio ovat tuoneet uusia mahdollisuuksia ja haasteita alalle, ja yritykset ovat panostaneet niihin sekä muihin innovaatioihin parantaakseen kilpailukykyään ja tuottavuuttaan.

 

Turussa on myös panostettu vahvasti ympäristöystävällisiin ratkaisuihin, ja alueen yritykset ovatkin edelläkävijöitä uusiutuvien energialähteiden käytössä laivoissa ja offshore-yksiköissä.

SIJAINTI OPTIMOI LOGISTIIKAN

CAM-BIP-B1

Blue Industry Parkin sijainti telakan kupeessa Turun ja Naantalin satamien läheisyydessä minimoi tavaran siirtoon liittyviä logistiikkakustannuksia.

 

Mutta maantieteellinen sijainti on vasta osa alueen logistista vahvuutta. Carinafourin Ari Viitanen (Blue Industry Parkin Advisory Boardin jäsen), kertoo, että varsinaiset kustannushyödyt syntyvät kaavailluista toimitilaratkaisuista ja niiden oheen suunnitelluista älykkäistä materiaalivirroista.

 

–Digitalisaatio mahdollistaa koko toimitusketjun kytkennän materiaalikysyntään, jolloin pystymme paremmin varmistamaan materiaalin oikea-aikaisen saatavuuden. Kun tunnemme kysynnän tarkasti, voimme paremmin varautua tulevaan ja hallita riskejä.

 

Ajantasaiseen tietoon perustuva materiaalienhallinta vähentää suoraan liiketoimintaan liittyviä riskejä ja parantaa kustannustehokkuutta, kun esimerkiksi varastoon ei enää tarvitse sitoa käyttöpääomaa vain varmuuden vuoksi. Myös isot omat panostukset varastotiloihin käyvät tarpeettomiksi ja tilojen käyttö tehostuu.

Scroll to Top