Meyerin Turun telakka on uusien teknologioiden pioneeri

Meyer Turku on aina ollut uusien teknologioiden eturintamassa. Telakka rakensi ensimmäisen LNG-polttoaineella* toimivan matkustaja-aluksen Viking Gracen ja Papenburgin sisartelakka toimitti ensimmäisen LNG-polttoaineella toimivan risteilyaluksen.

*LNG eli nesteytetty maakaasu

Toimitusjohtaja Tim Meyerin katse on tulevaisuudessa. 

– Joka kerta kun rakennamme prototyyppiä, asetamme erittäin kunnianhimoiset tavoitteet kasvihuonepäästöille ja polttoaineenkulutukselle, jotta uusi laiva tehostuisi. Siitä tulee osa useimpien asiakkaiden kanssa tekemäämme rakennussopimusta. Vähentämällä polttoaineen kulutusta alennamme myös asiakkaidemme käyttökustannuksia.

Kehitysvauhti on huimaa. Meyer Turku pyrkii kehittämään hiilineutraalia risteilyaluskonseptia vuoteen 2025 mennessä yhteistyössä tavarantoimittajien, yliopistojen ja tutkimusorganisaatioiden sekä Suomen valtion kanssa.

Kohti nollapäästöjä

Tulevaisuuden polttoaineet voivat vaikuttaa tulevien alusten suunnitteluun ja yleiseen järjestelyyn, säiliötilaan ja tankkaustiheyteen.”Mitä nollapäästö tarkoittaa”, Meyer kysyy retorisesti. “Tarkoittaako se vain pakokaasujen nollatasoa vai myös äänen ja tärinän puuttumista? Meille on tärkeää tarkastella eri näkökulmia, ei vain itse risteilyaluksia vaan myös toimitusketjua. Esimerkiksi Saksassa tutkitaan, miten terästuotannosta saadaan kestävämpää. Telakkana emme voi tehdä kaikkea tätä, vaan toimimme kumppaneina toimittajiemme kanssa”.

Blue Industry Park on ilmastoratkaisujenkin osalta edelläkävijöiden yhteisö

Blue Industry Parkin toimitusjohtaja Tero Lahti uskoo, että teollisuuspuistosta tulee yhteisö, jossa samanhenkiset, vastuullisuutta ja ilmastokysymyksiä kunnianhimoisesti lähestyvät yritykset hyötyvät toisistaan.

– Kun yritys tulee osaksi Blue Industry Park -yhteisöä, moni asia on heidän puolesta valmiiksi mietitty ja ratkaistu. Olemme edelläkävijöitä, jotta alueen yritykset pystyvät toteuttamaan kestävää ja vastuullista toimintaa pitkälle tulevaisuuteen.

Blue Industry Parkissa alueen energiantuotanto, infrastruktuuri, rakennukset sekä sisäisten ja ulkoisten materiaalivirtojen ohjaus suunnitellaan niin, että ne tukevat yritysten omien ilmastotavoitteiden ja kilpailukyvyn toteutumista.

Rakennusvaiheessa alueen työmaatoiminnot pyritään toteuttamaan joko päästöttömästi biopolttoaineita hyödyntäen tai sähkökäyttöisillä työkoneilla. Hiilineutraalia energiantuotantoa alueelle suunnittelee kumppanina Turku Energia.

Lahti pitää todennäköisenä sitä, että sekä tulevaisuudessa erilaisten hyödykkeiden ilmastovaikutuksia lasketaan yhä tarkemmin kriteerein sekä kuluttajien että lainsäädännön vaatimuksista.

 

Kiinnostuitko aiheesta? Lue Cruise Industry Newsin artikkeli. 

Scroll to Top