TURKU LIIKETOIMINTA- JA ELINYMPÄRISTÖNÄ

Turku on yksi Suomen vanhimmista kaupungeista, ja se on vuosikymmenien ajan ollut tärkeä liiketoiminnan keskus. Kaupungin vahvuudet liiketoiminta- ja elinympäristönä ovat moninaiset, ja ne ovat houkutelleet yrityksiä ja asukkaita kaupunkiin ympäri maailmaa. Yksi Turun tärkeimmistä vahvuuksista on sen sijainti. Kaupunki sijaitsee strategisesti Suomen lounaisrannikolla, mikä mahdollistaa hyvät yhteydet muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin ja maihin. Satamien, lentokentän ja moottoriteiden ansiosta Turku on helposti saavutettavissa ja liiketoiminnan harjoittaminen kaupungissa on vaivatonta.

Yksi Turun tärkeimmistä vahvuuksista on sen sijainti. Kaupunki sijaitsee strategisesti Suomen lounaisrannikolla, mikä mahdollistaa hyvät yhteydet muihin eurooppalaisiin kaupunkeihin ja maihin. Satamien, lentokentän ja moottoriteiden ansiosta Turku on helposti saavutettavissa ja liiketoiminnan harjoittaminen kaupungissa on vaivatonta.

Turku on myös tunnettu vahvasta osaamisestaan. Kaupunki on Suomen vanhin yliopistokaupunki, ja siellä sijaitsevat Turun yliopisto ja Åbo Akademi tarjoavat korkealaatuista koulutusta monilla eri aloilla. Yliopistojen lisäksi kaupunkiin on sijoittunut lukuisia tutkimuslaitoksia ja innovatiivisia yrityksiä, jotka edistävät kaupungin innovaatiotoimintaa ja auttavat yrityksiä kehittämään uusia tuotteita ja palveluita.

 

Turku on myös erittäin monipuolinen kaupunki, joka tarjoaa asukkailleen ja vierailijoilleen lukuisia mahdollisuuksia. Kaupungissa on paljon tapahtumia ja kulttuuritapahtumia, joissa voi tutustua niin paikalliseen kulttuuriin kuin kansainväliseenkin. Turussa on myös paljon luontoa ja kauniita maisemia, joten kaupunki on erittäin miellyttävä asuinpaikka.

Kaupungin elinkeinorakenne on monipuolinen, ja se tarjoaa mahdollisuuksia eri alojen yrityksille. Turku on vahva teollisuuskaupunki, ja siellä toimii useita kansainvälisiä yrityksiä eri aloilta. Lisäksi Turku on kasvava matkailukohde, ja matkailualan yritykset ovatkin tärkeä osa kaupungin elinkeinorakennetta.

Artikkelit

TURKU ELÄÄ MERITEOLLISUUDESTA

Meriteollisuus on merkittävä osa Turun seudun teollisuutta. Alueella on useita meriteollisuuden yrityksiä, jotka valmistavat mm. laivoja, offshore-yksiköitä, merikontteja ja muita meriteollisuuden tuotteita. Turun meriteollisuus on Suomen vanhin ja merkittävin meriteollisuuden alue.

Lue lisää

Meyerin Turun telakka on uusien teknologioiden pioneeri

Meyer Turku on aina ollut uusien teknologioiden eturintamassa. Telakka rakensi ensimmäisen LNG-polttoaineella* toimivan matkustaja-aluksen Viking Gracen ja Papenburgin sisartelakka toimitti ensimmäisen LNG-polttoaineella toimivan risteilyaluksen. *LNG eli nesteytetty maakaasu Toimitusjohtaja Tim Meyerin

Lue lisää
Ajankohtaista

Blue Industry Parkin tontit nyt varattavissa

Blue Industry Parkin alue jakautuu neljään eri lohkoon, joista kahden ensimmäisen, Yard Parkin ja Merilinjan, tontit ovat nyt varattavissa. Yard Park ja Merilinja sijaitsevat Meyerin Turun telakan itäpuolella. Telakan pohjoispuolella sijaitsevan

Lue lisää
Blue Industry Park on muutosta johtavien yritysten ja organisaatioiden tiivis ja monimuotoinen yhteisö, jossa kasvumahdollisuuksilla ei ole rajoja.
Blue Industry Parkin energiatehokkuuteen, hävikin minimointiin ja hiilineutraaliuteen kiinnitetään huomiota jo rakennusvaiheesta lähtien.
Turku on tunnettu meriteollisuuden osaamisestaan. Blue Industry Park tuo yhteen valmistavan työn, tutkimuksen ja tuotekehityksen parhaan osaamisen.

Turku on yksi Suomen talouselämän kasvukeskuksista. Se tarjoaa loistavat edellytykset meri- ja valmistavan teollisuuden menestykselle.

Scroll to Top